Zomerzingweek verplaatst!

Na het succes van de Zomerzingweek 2019 stonden dirigenten Akke Feenstra, Jildou Duiven en de Charlotte, Diana en Everhard van de kook-en verwenploeg van La Bagatelle te trappelen van ongeduld om deze zomer op herhaling te gaan. De week was dan ook snel volgeboekt. Maar ja, toen kwam corona. Dat gaat ‘m dus niet worden dit jaar met de Zomerzingweek in Melay.

Maar: we hebben een plannetje bedacht…

Zomerzingen in Melay gaat inderdaad niet lukken. Everhard en ik moeten eerst nog zien wanneer we Frankrijk in mogen, laat staan dat we bij La Bagatelle gasten uit Nederland zouden mogen ontvangen. Daarom zijn Akke, Jildou en ik maar ’s gaan rondkijken in Noord-Nederland. 

Drenthe
Afgelopen weekend hebben we een geweldige locatie, bijdeboefjes.nl, gevonden in Drenthe, tussen Zuidvelde en voormalig gevangenisdorp Veenhuizen (vandaar die naam). Ruim genoeg, comfortabel, smaakvol, gezellig en ideaal om met een aantal mensen te zingen. We zijn ’s driftig gaan rekenen en concluderen dat het financieel en corona-technisch zou moeten kunnen. Intussen bieden de coronaregels bovendien genoeg aanknopingspunten om de plannen verder uit te werken en te kijken of onze zomerzangeressen belangstelling hebben voor een klein week zingen in een uithoek van Drenthe.

Een aantal van hen heeft zich inmiddels enthousiast aangemeld, maar er zijn ook plaatsen opengevallen – grijp je kans dus en meld je aan!

Er is plaats voor 12 zangeressen, die hun partijen voorafgaand aan de Zomerzingweek zelfstandig kunnen voorbereiden (vanuit noten en/of op gehoor).

Data
Aankomst: dinsdag 7 juli eind van de middag 
Vertrek: zondag 12 juli eind van de middag

Kosten 
Twee personen (aparte bedden) met eigen sanitair:  € 550 p.p.
Twee personen (aparte bedden) met gedeeld sanitair: € 500 p.p.
Eén persoon op een kamer kost € 65 extra.

Inbegrepen
Zes dagen zingen onder professionele leiding.
Vijf nachten logies.
Alle maaltijden, koffie/thee. De wijn bij het diner is inbegrepen, overige drankjes betaal je apart.

Programma
Op het programma staan meerstemmige nummers – van folk en traditionals tot pop- en kleinkunstliedjes. Met en zonder pianobegeleiding, en meestal speciaal voor de Zomerzingweek gearrangeerd door Akke en Jildou

Elke ochtend na het uitgebreide ontbijt repeteer je met z’n allen of in groepjes in een lekker werktempo en met veel aandacht voor zangtechniek, timing, solo’s en koorklank. ’s Middags kun je een wandeling of fietstocht maken, de buurt verkennen (Fochtelooërveen), een terrasje pakken in Norg of Veenhuizen,  of luieren in de tuin met een boek. Aan het eind van de middag volgt nog een zangsessie tot 19.00 uur, waarna de borrel klaarstaat en je al snel daarna aanschuift aan tafel voor een driegangendiner.

Of we een spetterend slotconcert mogen houden, zal later blijken, maar daar streven we natuurlijk wél naar! In Veenhuizen is daarvoor een aantal geweldige plekken te vinden…

Aanmelden
Lijkt het je leuk om een kleine week op een heerlijk rustige locatie samen muziek te maken, lekker te eten & drinken en te genieten van de mooie omgeving? Wacht dan niet te lang en stuur een mail naar bagatellemelay@gmail.com.

Twitter

Blog

  • Zitten en witten De winter in Melay is vaak grijs en nat. Dan kun je twee dingen doen: met een boek en een dekentje op de bank of ... + Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en onze aanbiedingen ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar bagatellemelay@gmail.com