Schilderweek

‘Oh, hier wil ik een schildercursus geven!’ Dat was ongeveer het eerste wat kunstenaar Jacqueline Hoenselaar uitriep toen ze afgelopen zomer bij La Bagatelle over de drempel kwam. Zo gezegd, zo gedaan, dus van zondag 26 april t/m zaterdag 2 mei 2020 kun je bij ons aan de slag met verf en penseel. Werk je met aquarel, acryl of olieverf, ben je beginner of vergevorderd amateur, iedereen is welkom. 

Jacqueline is een zeer ervaren docent, die haar leerlingen wil inspireren zonder hen iets op te leggen. Of zoals een van haar leerlingen het zegt: “Ze geeft mij de moed om steeds een stukje buiten mijn comfortzone te durven gaan.” En een ander: “Jacqueline laat je ontdekken wat je sterke kanten zijn.” 

Elke ochtend na het ontbijt ga je onder leiding van Jacqueline aan het werk tot circa 13.00 uur. De week begint met een korte introductie over een kunstenaar of kunststroming, een bepaalde manier van kijken of een techniek. Daarna ga je oefenen, experimenteren en ontdekken. Het liefst ergens in de buitenlucht, bijvoorbeeld in onze grote tuin of in het dorp, op de plaatselijke weekmarkt of aan de oever van de Saône (bij slecht weer kun je terecht in de sfeervolle paardenstal of op de enorme zolder van La Bagatelle). ’s Middags kun je zelfstandig doorwerken, een wandeling of fietstocht maken, stadjes bezoeken, luieren in de tuin of eens iets heel anders proberen, zoals yoga, pottenbakken of glas-in-lood maken. Er is kortom genoeg te doen en te ontdekken. 

De week wordt afgesloten met een kleine expositie en vernissage voor dorpsgenoten en andere belangstellenden in bistrot Le Voilà. Daarna is het feest met live muziek!

Deelnemers aan de Schilderweek worden in de watten gelegd met een goed bed, lekker eten en drinken, en veel persoonlijke aandacht. 

Klinkt dit je als muziek in de oren? Meld je dan snel aan, want er is plaats voor tien schilders en de belangstelling is groot! Stuur een mail naar bagatellemelay@gmail.com.

Zonnestoelen bij La Bagatelle Melay
Info
Tijdens de Schilderweek verblijf je in La Bagatelle of in een sfeervolle gîte elders in het dorp. De kamers zijn comfortabel en groot, in de parkachtige tuin kun je heerlijk luieren en er wordt uitgebreid voor je gekookt (dit laatste geldt uiteraard ook voor de mensen die elders in het dorp slapen).

Data
Aankomst: zondag 26 april, 16.00 uur
Vertrek: zaterdag 2 mei, 10.00 uur

Kosten
€ 550 p.p. op basis van verblijf met twee personen in een tweepersoonskamer met eigen badkamer in La Bagatelle of in een huisje of B&B elders in het dorp.
€ 500 p.p. op basis van verblijf met twee personen in een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer in La Bagatelle. 
Toeslag € 75 p.p. bij eenpersoonskamer.

Dit bedrag is inclusief vijf ochtenden schilderles, zes nachten logies, alle maaltijden, koffie/thee. De wijn bij het diner is inbegrepen, overige drankjes betaal je apart. Deelnemers nemen zelf hun schildermateriaal (verf, penselen, doeken, papier enz.) mee. 

De reis naar Melay 52400 is voor eigen rekening. Het dorp ligt op circa zes uur rijden met de auto van Utrecht. 

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en onze aanbiedingen ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar bagatellemelay@gmail.com