Zien en doen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om rustig aan te doen in de prachtige tuin van La Bagatelle. Relaxen onder de kastanjeboom met een kopje koffie, of met een boek in de hangmat boven in het parkje, een potje Kubb achter de moestuin kan ook. Maar de omgeving verkennen is ook erg de moeite waard.

De directe omgeving biedt ontelbare mogelijkheden om te wandelen. Van een kort rondje naar de kapel op de heuvel (een wandeling die nooit verveelt vanwege de geweldige vergezichten, de koeien, de fruitbomen, de wilde bloemen en de kans op ontmoetingen met vossen, reeën en kleiner wild) tot langere tochten in de buurt. Wij hebben in de loop der jaren heel veel gewandeld in de omgeving en hebben bijna twintig topwandelingen van twee à drie uur geselecteerd. Deze tochten voeren je door schaduwrijke bossen, langs glooiende velden, oude monumenten en verstilde dorpjes. Afwisseling gegarandeerd!

Ook voor fietsers zijn de mogelijkheden legio. De meeste heuvels zijn niet al te steil, al zitten er best pittige hellingen bij, en voor de echte klimmers lonken de Vogezen op dik een uur rijden. We hebben voor onze gasten geplastificeerde fietstochten klaarliggen.

In de nabije omgeving vind je talloze kleine stadjes en dorpen die vaak al bewoond zijn sinds de Romeinen. Daarvan zijn op diverse plaatsen nog restanten te vinden, variërend van vloermozaïeken en vervallen kerkjes tot imposante kastelen. Op iets grotere afstand liggen prachtige steden als Nancy, Dijon, Chaumont en Langres. Zeer de moeite waard voor een dagtocht.

  

Acties en nieuws

Twitter

Blog

  • Zitten en witten
    De winter in Melay is vaak grijs en nat. Dan kun je twee dingen doen: met een boek en een dekentje op de bank of ...
    + Lees meer

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en onze aanbiedingen ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar bagatellemelay@gmail.com