Lekker eten en slapen

Bij La Bagatelle is het goed toeven: lekker eten en slapen bij Nederlanders. Onze chambres d’hôtes met table d’hôtes  is gevestigd in een groot oud wijnkopershuis in Melay (departement Haute-Marne). Dit dromerige dorpje, op zo’n zes uur rijden van Utrecht en op een halfuur met de auto van de Route du Soleil (A31), ligt geklemd tussen de provincies Lotharingen, Champagne en Comté. Vlakbij ontspringen grote rivieren als de Maas en de Saôn. Melay telt niet meer dan 300 inwoners, maar veel buitenlanders (en ook Fransen) hebben er een tweede huis. De omgeving is lieflijk heuvelachtig met veel authentieke dorpjes, uitgestrekte bossen, weiden en akkers.

Op de begane grond van onze chambres d’hôtes vind je als gast een gezellige ontbijtkamer met een eeuwenoude schouw en een sfeervolle eetkamer. In de mooi aangelegde tuin zorgt de majestueuze kastanjeboom voor schaduw in de warme zomers. Bij mooi weer – en dat is vaak zo – wordt het diner onder deze boom geserveerd. Via een stenen trap kom je in de ommuurde moestuin met fruitbomen en -struiken. Een slingerend pad voert je naar een hoger gelegen parkje met oude bomen, mooie bloemen en een oude put.

La Bagatelle heeft vijf riante tweepersoonskamers op de eerste etage. Vier kamers hebben een eigen badkamer, één kamer heeft een wastafel en wordt alleen samen met een van de andere kamers verhuurd. Meer bedden bijplaatsen kan. Daarnaast vind je op deze verdieping een grote zonnige salon, met uitzicht op de tuin. Heerlijk om te luieren met een boek, spelletjes te doen of muziek te maken.

Vijf keer per week maken we een lekker driegangendiner voor onze gasten.

Je auto kun je veilig parkeren op ons terrein.

Reserveer meteen!
La Bagatelle Melay is in 2021 geopend van zaterdag 1 mei t/m zaterdag 25 september.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en onze aanbiedingen ontvangen?
Stuur dan een mailtje naar bagatellemelay@gmail.com